Zoete aardappel friet

zoete aardappel frietWie houdt er nu niet van friet? Jammer alleen dat die gefrituurde aardappelreepjes niet zo gezond zijn. Maar gelukkig is ook hier een gezond alternatief voor. Namelijk de zoete aardappel friet uit de oven. In mijn blogpost met het zoete aardappeltortilla recept gaf ik al aan waarom de zoete aardappel een gezondere keuze is dan de ‘gewone’ aardappel. Naast dat het gezonder is, vind ik de zoete aardappel eigenlijk ook nog lekkerder! En je kunt er heel veel verschillende recepten mee maken.

Je kunt de zoete aardappel friet eten als tussendoortje, maar als je er een lekkere salade en yoghurt dip bij maakt is het een complete maaltijd. Het kost even iets meer tijd en moeite dan een frietje bij de snackbar halen, maar dan heb je wel wat!

Ingrediënten voor 2 porties;
2 grote zoete aardappels
Zout en peper
Paprikapoeder
Olijfolie

Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon en snij ze vervolgens in dunne repen. Je kan de aardappels eventueel schillen, maar dit hoeft niet. Zelf vind ik het lekkerder met schil en zo blijven ze ook wat steviger. Doe ze in een kom en voeg hier een scheut olijfolie en naar smaak zout, peper en paprikapoeder bij. Meng het vervolgens goed door elkaar. Doe bakpapier op de bakplaat en verspreid de frieten over het bakpapier. Na ongeveer 25 minuten zijn ze klaar. Het is wel verstandig om de frietjes halverwege even om te draaien om ze zo krokant mogelijk te krijgen.

Living the food life

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *