Tortilla pizza

Tortilla pizza
Deze snelle en gezonde tortilla pizza is een ideaal gerecht voor de zondag, wanneer je eigenlijk niet zo veel zin hebt om te koken maar toch iets lekkers wilt eten. Het is net even iets meer werk dan het bestellen van een pizza, maar dan heb wel een gezonde variant! 🙂

Afgelopen weekend was ik een weekend weg naar Leuven met m’n vriend en een bevriend stel. Was heel gezellig, maar toen we weer thuis aankwamen waren we behoorlijk moe.. We hebben even snel boodschappen gedaan en zijn op de bank neer geploft. Deze snelle tortilla pizza was precies wat we nodig hadden. 🙂

Voor de bodem heb ik dus een tortilla wrap gebruikt. Deze wordt heerlijk krokant in de oven. Je kunt deze kant en klaar kopen bij de supermarkt of natuurwinkel. Kies wel voor een volkoren (spelt) variant, deze zijn gezonder dan de ‘gewone’ tortilla wraps. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, maar dan ben je wel wat langer bezig. Hieronder het recept voor de makkelijke variant.

Ingrediënten voor 4 pizza’s;
4 volkoren (spelt) tortilla wraps
1 potje tomatensaus (zonder suiker)
½  zakje babyspinazie
½ bakje champignons
2 tomaten
Geitenkaas
Peper en zeezout
Gedroogde bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier per keer twee tortilla’s op. Besmeer de tortilla met de tomatensaus en verdeel daarna een handje babyspinazie over de pizza. Snij de champignons en tomaten in plakjes en verdeel deze ook over de pizza. Doe als laatste de geitenkaas over de pizza. Je kunt er zoveel op doen als je zelf lekker vindt. Breng de pizza wat op smaak met peper, zout en gedroogde bieslook. Nu nog even 12 minuten in de oven en de tortilla pizza is klaar!

Living the food life

admin

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *