Spelt muffins

Spelt muffinsDe afgelopen tijd heb ik vaak havermout muffins gebakken en gegeten en ik was een beetje toe aan variatie. De havermout muffins zijn super lekker, maar op een gegeven moment wordt je het toch een beetje zat als je ze vaak eet. Daarom heb ik gisteren spelt muffins gemaakt. Uiteraard ook gezonde muffins zonder suiker.

Spelt is een gezondere keuze dan tarwe. Bij spelt blijven tijdens het malen de voedingsstoffen behouden en daarnaast zijn de gluten beter verteerbaar dan bij tarwe. Daarbij zorgt spelt voor een geleidelijke afgifte van energie aan je lichaam, dus een gelijkblijvende bloedsuikerspiegel. Je raakt er dus beter verzadigd van en behoudt dit gevoel langer.

Ik had voor de Paasbrunch spelt meel gekocht omdat ik zelf broodjes wilde bakken.
Helaas was ik nog niet helemaal tevreden met het resultaat omdat ik er niet veel smaak aan vond zitten. Dus het recept moet nog een beetje aangepast worden. Maar wanneer ik er tevreden over ben, volgt er snel een recept! De spelt muffins zijn in ieder geval wel goed gelukt vond ik. Lekker als ontbijt of tussendoortje en heel makkelijk om te maken. Hieronder het recept voor ongeveer 8 spelt muffins.

Ingrediënten:
150 gram (volkoren) speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
snufje zout
1 ei
2 tl honing
80 ml olijfolie
60 ml Griekse yoghurt
1 appel
handje walnoten

En zo maak je de muffins: 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het spelt meel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een kom.
Meng vervolgens het ei, honing, olijfolie en yoghurt door elkaar in een andere kom.
Voeg dit langzaam toe aan het meel en roer het goed door.
Snij de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel.
Verdeel het mengsel vervolgens over de muffin vormpjes.
Hak de walnoten in stukjes en verdeel deze over de muffins.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *