MaMa Kelly

Afgelopen vrijdag heb ik MaMa Kelly bezocht, de nieuwste hotspot van Den Haag. Het restaurant is gelegen midden in industriegebied De Binckhorst en is gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek. Veel oude ketels zijn bewaard gebleven en deze zijn zichtbaar gehouden in het restaurant. Dit zorgt er voor dat de locatie een stoere, industriële look heeft. Je kunt zien dat er veel aandacht is besteed aan de unieke en industriële inrichting van het restaurant.

MaMa KellyMaMa Kelly

De keuken is opgezet door IJsbrant Wilbrennick. Je kent hem waarschijnlijk wel van de televisieprogramma’s van Herman den Blijker. De menukaart is simpel. Het is kip of kreeft, dit zijn de specialiteiten van MaMa Kelly. Daarnaast kun je nog kiezen voor bijvoorbeeld risotto, steak of dorade. Maar de basis is dus kip of kreeft. Ze werken met een 2 meter lange houtskoolgrill, wat je ook kunt terug proeven in de gerechten.

Ik ben van mening dat je beter een aantal gerechten op menukaart kunt hebben staan die kwalitatief allemaal even goed zijn, dan een hele uitgebreide menukaart met kwalitatief mindere gerechten. Ik denk dat MaMa Kelly deze mening met mij deelt. De leveranciers met wie zij werken zijn gekozen op kwaliteit en niet op prijs. Ze gebruiken pure en kwalitatief goede producten van voornamelijk lokale leveranciers.

 MaMa Kelly heeft een groot en gezellig terras aan het water. Je kunt zelfs met de boot komen, de boot kun je aanleggen bij het terras. Omdat het afgelopen vrijdag erg lekker weer was, hebben we buiten gezeten op het terras.

We begonnen met een lekker glas witte wijn en een stokbroodje met zeewier tapende, gepofte knoflook en specerijen zout. Als voorgerecht had ik gerookte zalm met geroosterd landbrood. Dikke plakken gerookte zalm van goede kwaliteit, echt heerlijk!

Gerookte zalm met landbrood

Als hoofdgerecht wilde ik graag een specialiteit proberen, dus ik koos voor de klassieke halve kreeft met gesmolten boter en citroen. Helaas was de kreeft al flink afgekoeld. Dit kwam denk ik ook omdat we buiten zaten en het best wel hard waaide. Maar ondanks dat was de smaak erg goed!

Halve kreeft

Ik had gehoord dat de cheesecake een echte aanrader is, dus dat wilde ik natuurlijk ook wel proberen. En ja, het is zeker een aanrader! Ik durf zelfs wel te zeggen dat het de lekkerste cheesecake is die is ooit op heb.:)  De bodem van Bostogne koekjes was perfect en de bovenlaag heerlijk luchtig en romig. Als afsluiter heb ik nog een heerlijke cappuccino genomen.

Alle gerechten waren super en de bediening was vriendelijk en snel. Ook de prijs kwaliteit verhouding is prima vind ik. Kortom, ik ga er zeker nog eens naar toe!

MaMa Kelly
Saturnusstraat 100
2516 AH Den Haag
070-2170546

info@mama-kelly.nl
http://mama-kelly.nl/

Openingstijden:
Ma-Vr 10:00 – 24:00
Za 11:00 – 01:00
Zo 11:00 – 24:00

Betaald parkeren (€ 2.- per uur)

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *