Makreelsalade

Makreelsalade met tomaat, uit, augurk en ei

Makreel is een vette vis die heel goed voor je is. Makreel zit vol met essentiële vetten, proteïne en mineralen als calcium, fosfor en magnesium. Daarnaast beschikt deze vis over de vitamines A, B6, B12, C, D, E en K. Door al deze eigenschappen heeft de makreel verschillende voordelen en past het goed binnen een gezond dieet.
Ideaal dus voor een gezonde lunch! Ik heb makreel gebruikt voor een lekkere salade. Hieronder het recept;

Ingrediënten;
Sla naar keuze
+/- 175 gram gerookte makreel
1 Tomaat
1/4 Komkommer
1/2 Rode ui
1/2 Rode paprika
1 Ei
Peper, zout
Olijfolie

Kook het ei. Snij en was vervolgens de sla. Doe de sla wanneer deze is uitgelekt in een kom. Snij daarna de gerookte makreel, tomaat, komkommer, ui en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de sla. Wanneer het ei gekookt is, kan deze in partjes worden gesneden en toegevoegd worden aan de sla. Nu hoef je alleen nog maar peper, zout en olijfolie toe te voegen en de salade is klaar. Je kunt ook een frisse yoghurtdressing gebruiken, maar ik vind dat olijfolie voldoende is voor deze makreelsalade.

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *