Hotspots in Kopenhagen

Nyhavn
Twee weken geleden ben ik samen met mijn vriend, zijn broertje en vriendin en m’n schoonouders naar Kopenhagen geweest. We waren er van donderdag t/m zondag, dus we hadden een lang weekend. M’n schoonouders waren al 2 weken op reis in Zweden en Denemarken en ze hadden ons uitgenodigd om het laatste weekend in Kopenhagen door te brengen. En dat leek ons natuurlijk super leuk!

We hadden een groot appartement midden in het centrum met bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand. Uiteraard hebben we lekker de toerist uitgehangen en zijn naar de Kleine Zeemeermin geweest, hebben een boottocht gedaan en fietsen gehuurd om de stad te verkennen.

Wat me al snel opviel, was dat Kopenhagen een super hippe stad is. Veel leuke boetiekjes en goed geklede mensen op straat, maar ook veel hippe koffietentjes, barretjes en restaurants. De 3 plekken die ik het leukste en lekkerste vond om te eten heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Torvehallerne
Vlak bij Nørreport Station vind je deze gezellige foodmarkt met een strakke en moderne inrichting. Het concept van de Torvehallerne is een beetje vergelijkbaar met de Foodhallen in Amsterdam. Het zijn 2 grote, overdekte markthallen met in totaal ongeveer 80 kramen. Tussen de 2 hallen in heb je (niet overdekt) verschillende kramen met bloemen, groenten, fruit en andere verse producten.

Torvehallerne

Torvehallerne 1

Tijdens onze fietstocht hebben we een bezoek gebracht aan de Torvehallerne om rond te struinen en lekker te lunchen. En lekker lunchen kan je hier zeker! Je hebt er verschillende kramen met typische Deense gerechten zoals Smørrebrød (Deens roggebrood, fraai belegd met vlees, vis, aardappel of groente) en Wienerbrød (zoete Deense broodjes). Maar ook niet Deense gerechten zijn er in overvloed. Vers belegde broodjes, pizza, pasta, sushi, tapas en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik haalde mijn lunch bij de gezonde kraam Paleo en bestelde een eggwrap met gerookte zalm, avocadocrème, kool, sla en granaatappel. En ik nam er een verse juice van spinazie, komkommer en appel bij. Het was een flinke hap, dus helaas zat ik daarna al vol. Maar de wrap was wel heel erg lekker, de juice trouwens ook!

Eggwrap

Paleo

Naast lunchen kun je hier ook heel gezellig borrelen (met lekkere hapjes natuurlijk). De meeste kramen hebben een knusse bar en aan de zijkanten van de hallen zijn nog wat tafeltjes en stoelen om te zitten. Ook buiten kun je bij lekker weer plaatsnemen aan één van de picknickbanken.

Adres:
Torvehallerne
Frederiksborggade 21
1360 Kopenhagen

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 10-19 uur
Vrijdag: 10- 20 uur
Zaterdag: 10-18 uur
Zondag: 11-17 uur

 http://torvehallernekbh.dk/

Copenhagen Street Food
Een totaal andere foodmarkt is Copenhagen Street Food op Paper Island. Tijdens onze boottocht kwamen we er langs, dus we besloten om daar te lunchen.

Street food 2

Street food Copenhagen

De overdekte foodmarkt in een loods aan de haven bestaat uit ongeveer 70 gekleurde foodtrucks, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten! Ook hier kun je weer uit verschillende Deense specialiteiten kiezen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook Mexicaanse, Aziatische en Italiaanse foodtrucks. Keuze genoeg in ieder geval!

Street food 7

Street food 6

Street food 5
Ik nam een paar kleine taco’s met kip bij de Mexicaanse foodtruck. Erg lekker, maar je moet wel van pittig eten houden! Daarna heb ik nog een wrap met pittige beanstew bij foodtruck Brass gehaald en een gezonde smoothie bij een andere foodtruck.

Street food 10

Je kunt vervolgens plaatsnemen aan één van de tafeltjes of loungebanken in de loods en er is zelfs een lekker haardvuur. Omdat wij best goed weer hadden, hebben we lekker buiten op het terras gezeten. De prijzen zijn hier trouwens voor Deense begrippen best betaalbaar, want helaas is Kopenhagen een dure stad!

Adres:
PapirØen
Trangravsvej 14
1436 Kopenhagen

Openingstijden zomer:
Maandag t/m vrijdag: 11- 22 uur
Zaterdag: 11- 22 uur
Zondag: 11- 20 uur

Openingstijden winter:
Donderdag: 12 – 21 uur
Vrijdag en zaterdag: 12 – 22.00 uur
Zondag: 12 -21 uur

http://copenhagenstreetfood.dk/en/

Paludan Bog & Café
Paludan is niet alleen een plek waar je lekker kunt eten, het is namelijk ook een boekhandel. En zodra je het café binnenkomt is dit te zien aan de hoge kasten met boeken langs de wanden. Paludan is gelegen in het centrum, vlak bij de Universiteit. Om deze reden komen er veel studenten om te studeren. Maar je ziet ook veel mensen alleen zitten om rustig een boek te lezen. Het café is geopend voor ontbijt, lunch en avondeten. Maar je kunt ook langskomen voor een lekkere kop koffie of gezonde smoothie.

Paludan 1

Wij hebben hier heerlijk ontbeten. Ik nam de Vegetarian brunch met heel veel verschillende gerechten. Eigenlijk veel te veel voor één persoon, maar ik heb toch bijna alles opgegeten omdat het zo lekker was!  Mijn bord bestond uit; vers fruit, gegrilde geitenkaas met tomaat, gegrilde groenten, hummus, scrambled eggs, pannenkoekje met maple syrup, kaasjes, Deens brood, Griekse yoghurt en een smoothie.

Het enige nadeel vond ik dat ze geen bestellingen opnemen en dat je het dus zelf moet bestellen aan de bar. Omdat het een populaire plek is staat er meestal een lange rij. Wij hebben ook zeker een half uur in de rij gestaan om onze bestelling te kunnen doen. Maar uiteindelijk was het eten het wachten wel waard!

Adres:
Paludan Bog & Café
Fiolestræde 10-12
1171 Kopenhagen

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:   09-22 uur
Zaterdag en zondag:      10-22 uur

http://www.paludan-cafe.dk/

Living the food life

admin

One Comment

  1. Thanks voor deze leuke post. Ik wil binnenkort ook met mijn vriend een weekendje weg. Wellicht dat ik wel naar Kopenhagen dan ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *