Havermout muffins met appel en kaneel

Havermout muffins

Eerder heb ik al een recept voor havermout koekjes geplaatst op deze blog, maar nu heb ik een recept voor havermout muffins. Erg lekker voor de afwisseling! Ik maak deze regelmatig op zondag en bak er dan meteen een stuk of twaalf. Daar kunnen m’n vriend en ik de hele week van doen. Ik neem ze vaak mee naar m’n werk als tussendoortje of als ik geen tijd heb om ontbijt te maken, neem ik er twee als ontbijt.

Ik heb deze keer muffins gemaakt met appel, kaneel, rozijnen en hazelnoten. Je kunt hiervoor ook andere ingrediënten gebruiken. Wat bijvoorbeeld ook heel lekker is zijn havermout muffins met blauwe bessen, gedroogde cranberries en pecannoten.

Maar hieronder het recept voor de havermout muffins met appel en kaneel.

 Ingrediënten voor ongeveer 12 muffins:
125 ml amandelmelk
125 gram havermout
2 bananen
2 eieren
½ appel
Handje rozijnen
Handje hazelnoten
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
Roomboter

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in met roomboter. Doe de amandelmelk, havermout, bananen, eieren, kaneel en bakpoeder in de keukenmachine en meng alles door elkaar. Snij vervolgens de appel in kleine stukjes en hak de hazelnoten klein. Voeg de appel, hazelnoten en rozijnen toe aan het mengsel. Nadat je dit door elkaar gemengd hebt, kun je de muffinvorm vullen met het mengsel. Zet de muffinvorm ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de havermout muffins even afkoelen, dan kun je ze makkelijker uit de muffinvorm halen.

De muffins zijn ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt ze ook invriezen waardoor ze veel langer houdbaar zijn.

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *