Havermout kwark muffins

Havermout kwark muffins

Omdat ik wekelijks havermout koeken of muffins maak, probeer ik wel eens wat verschillende recepten uit. Het moet natuurlijk niet gaan vervelen. 🙂 Op m’n blog staan al recepten voor havermout koekjes en havermout muffins met appel en kaneel, maar de laatste tijd maak ik veel havermout kwark muffins. Door de kwark worden ze namelijk lekker smeuïg.

De muffins zijn lekker als ontbijt of tussendoortje en handig om mee te nemen naar je werk.  Bij dit recept heb je ook helemaal geen keukenmachine nodig, waardoor je maar weinig vuile afwas hebt. Daarnaast zijn ze heel snel klaar! Hierbij het recept voor de havermout kwark muffins.

Ingrediënten voor ongeveer 6 muffins;
100 gram havermout (grove vlokken)
100 ml kwark
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
1 ei
Handje gedroogde cranberry’s
Handje gehakte walnoten
1 tl honing
1 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan in een kom. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en meng het goed door elkaar. Vul vervolgens de muffin vormpjes met het mengsel en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven. Zo makkelijk is het! 🙂 Je kunt de muffins ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast, maar je kunt ze ook invriezen waardoor ze veel langer goed blijven.

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *