Havermout koekjes

Havermoutkoekjes
Tegenwoordig zie je veel recepten met havermout. Havermout is weer helemaal hot. En dat is ook niet zo vreemd, want het is lekker, gezond, makkelijk en ook nog eens goedkoop.

Havermout wordt bereid uit de graansoort haver door de hele haverkorrels te wassen, te pellen en ze te verhitten. Na deze behandeling worden ze eventueel in stukken geknipt en vervolgens met stoom verhit om ze daarna plat te walsen. Havermout is van nature glutenvrij, maar omdat het vaak wordt verwerkt in bedrijven waar ook tarwe verwerkt wordt, kunnen ze gluten bevatten. Het is wel mogelijk om glutenvrij havermout te kopen.

Havermout zal niet snel vervelen, want je kunt er enorm veel mee variëren. Je kunt er pap van maken of het in een smoothie doen. Maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Vandaag heb ik gezonde havermout koekjes gebakken. Ik neem deze vaak mee naar mijn werk als tussendoortje. Zeker als ze net uit de oven komen zijn ze heerlijk! Hieronder het recept;

Ingrediënten (voor +/-8 koeken)
100 gram havermout
1 banaan
1 ei
handje rozijnen
handje pecannoten
1 theelepel kaneel
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng havermout, banaan, ei, kaneel en zout door elkaar in de keukenmachine. Voeg daarna de rozijnen en de pecannoten toe. Leg bakpapier op een bakplaat en schep hier vervolgens met een eetlepel ongeveer 8 bolletjes op. Met de lepel kun je de bolletjes platdrukken en ze vorm geven. Doe de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze daarna even afkoelen.  Je kunt de koekjes ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, maar warm uit de oven zijn ze het lekkerst!

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *