Havermout-bosvruchten smoothie

Bosvruchten havermout smoothie

Een gezonde smoothie is mijn favoriete ontbijt, ik maak dan ook bijna dagelijks een lekkere smoothie. Ik probeer altijd zo veel mogelijk af te wisselen met de ingrediënten zodat het niet saai wordt.

Maar waarom zijn smoothies dan favoriet? Eigenlijk om verschillende redenen;
Het is  gezond (afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk), het is makkelijk om te maken en snel klaar, het vult lekker en ik kan het onderweg naar mijn werk opdrinken in de auto! En dat is voor mij de belangrijkste reden waarom de smoothie mijn favoriete ontbijt is. Ik ben namelijk niet echt een ochtendmens en ik probeer over het algemeen zo lang mogelijk in m’n bed te blijven liggen. 🙂

Ik gebruik voor het maken van mijn smoothies de Nutribullet.
Echt een ideaal ding vind ik het. De beker waar je de ingrediënten in doet is namelijk meteen de beker die je mee kunt nemen voor onderweg. Je hoeft het vervolgens dus niet meer ergens anders in te gieten (scheelt ook weer afwas).

Vaak maak ik een groene smoothie met spinazie of boerenkool, maar vanochtend heb ik er één gemaakt met fruit en havermout. Lekker fris en door de havermout vult de smoothie goed. Hieronder het recept;

Ingrediënten;
150 ml amandelmelk
30 gram havermout of havervlokken
1 dadel
1 banaan
1 handje (frozen) bosvruchten
Snufje kaneel

Ontpit de dadel en snij deze in stukjes. Meng vervolgens alles door elkaar in de blender en je hebt een heerlijke, gezonde smoothie! Als de shake nog iets te dik is, kun je er nog extra amandelmelk bij doen.

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *