Granola

Granola

Wist je dat je heel makkelijk granola kunt maken? Veel gezonder en minstens net zo lekker!
Ik maak het regelmatig zelf om door mijn yoghurt te doen als ontbijt of lunch.  Je kunt granola het beste vergelijken met muesli. Het is beide een mengsel van granen met zaden, pitten, noten en/of gedroogd fruit. Het verschil is dat granola wordt geroosterd in de oven met (bij dit recept) kokosolie en rijststroop. Het wordt hierdoor net als cruesli lekker knapperig. Maar omdat je er geen suiker aan toevoegt is het de gezonde variant van cruesli, waar over het algemeen wel veel suiker in zit.

Ik maak meestal meteen een flinke voorraad, zodat we er met z’n tweeën minimaal een week mee kunnen doen. Het is belangrijk om de granola goed te bewaren in een pot, zodat het lekker knapperig blijft. Hieronder het recept voor deze lekkere en gezonde granola.

Ingrediënten;
350 gram havervlokken
150 gram gemengde, rauwe en ongezouten noten
75 gram rozijnen
2 tl kaneel
2 tl cacaopoeder
4 el kokosolie
6 el rijststroop (te koop bij o.a. De Tuinen)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en hak de noten fijn (niet al te klein). Doe vervolgens alle ingrediënten in de bakvorm (behalve de rozijnen, kokosolie en rijststroop). Verwarm de kokosolie met de rijststroop in een pannetje. Wanneer dit één geheel is, kun je de stroop over het mengsel in de bakvorm gooien. Roer het heel goed door! Zet de bakvorm vervolgens voor ongeveer 35 minuten in de oven. Roer het om de 10 minuten even door, zodat alles even goed geroosterd wordt. Laat de granola even afkoelen en vervolgens kun je de rozijnen erbij doen.

De granola is lekker als ontbijt of lunch met yoghurt of kwark en vers fruit. Eet smakelijk!

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *