Gezonde chocoladetaart

Gezonde chocoladetaart

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Ik begon heel goed, maar ik merk toch dat ik het lastig vind om alléén maar gezond te eten. En dit was eigenlijk wel mijn voornemen voor januari. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik echt niet een hele maand zonder chocola kan! En daarom heb ik een gezonde chocoladetaart gemaakt. Ja echt, het bestaat! En het is nog lekker ook. De taart is super machtig, dus na één stukje heb je echt voorlopig genoeg. De taart is makkelijk om te maken, je hoeft ‘m niet eens in de oven te doen. De taart is helemaal rauw en gaat alleen een uurtje in de vriezer. Hieronder het recept.

Ingrediënten;
Voor de bodem:

  • 100 gram havermout
  • 20 gram kokosrasp
  • 375 gram dadels (zonder pit en geweekt in heet water)
  • 25 gram cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 2 bananen
  • 500 gram volle kwark
  • 2 el pindakaas (biologisch)
  • 1 el honing
  • 50 gram cacaopoeder

Je begint met het maken van de bodem. Maal de havermout in een keukenmachine (ik heb zelf de Nutribullet gebruikt) totdat het een soort meel is geworden. Doe de kokos, cacaopoeder en dadels erbij en zorg ervoor dat het mengsel één geheel wordt.

Bekleed vervolgens een taartvorm met bakpapier en doe het mengsel hier in. Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk het goed aan. Maak een kleine opstaande rand, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Zet de taartvorm ongeveer een uur in de vriezer.

Maak daarna meteen de vulling. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en zorg dat het één geheel wordt. Ik heb hiervoor een staafmixer gebruikt. Zet vervolgens ook de vulling in de vriezer.

De bodem en de vulling kun je tegelijkertijd weer uit de vriezer halen. Vul de bodem met de vulling en zet de taart daarna nog even in de vriezer, ongeveer 15 minuten.

Nadat je de taart uit de vriezer hebt gehaald kun je deze eventueel nog garneren met wat kokosrasp en dan is de gezonde chocoladetaart klaar om aangesneden te worden! Geniet ervan! 🙂

Wanneer de taart niet in één keer opgaat, kun je deze bewaren in de vriezer. Hou er wel rekening mee dat het even duurt voordat de taart weer ontdooid is.

 

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *