Foodhallen Amsterdam

Ik had graag al eerder langs gegaan, maar het was er helaas nog niet van gekomen.
Afgelopen zondag ben ik dan toch eindelijk naar de Foodhallen in Amsterdam geweest. Samen met een vriendin hebben we hier de hele middag doorgebracht en super lekker (en veel..) gegeten.

Foodhallen Amsterdam

Twee jaar geleden was ik een lang weekend in Madrid. Echt een geweldige stad! De eerste dag dat we daar waren ontdekte we Mercado de San Miguel. Een overdekte markt waar je lekker kunt rondlopen en genieten van heerlijke gerechtjes en drankjes. We zijn er tijdens ons verblijf in Madrid nog meerdere malen naar toe gegaan, omdat we het zo geweldig vonden. Ik vroeg me toen al af waarom we zoiets in Nederland niet hadden. En nu met komst van de Foodhallen in Amsterdam, hebben we onze eigen overdekte foodmarkt.

Deze mooie industriële locatie in Amsterdam West heeft tientallen stands, waar lokale producenten heel diverse producten aanbieden om mee te nemen, maar voornamelijk om gelijk op te eten. Je kunt bij de ene stand een gerechtje halen en bij de andere stand een wijntje of ander lekker drankje.

Foodhallen Amsterdam

Afgelopen zondag was het druk, maar niet te druk vond ik. We konden elke keer wel ergens plaats nemen aan een tafeltje en ook op het eten hoefden we niet langer dan 5 minuten te wachten. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer, zoals ik dat ook had ervaren in Madrid.

We begonnen de middag met een lekker wijntje en een plankje met Manchego kaas, Iberico ham en olijven van Jabugo Bar Iberico. We waanden ons helemaal in Spanje! 🙂 Dit plankje met Spaanse lekkernijen smaakte naar meer.

Jabugo Bar Iberico

We liepen daarna langs Friska. De ‘Friska’s’ die zij verkopen zijn gezonde rollen met verse ingrediënten. Het lijkt op sushi, maar dan met bijvoorbeeld quinoa en verse groentes. Heel gezond, alle ingrediënten zijn biologisch en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd.

Friska

Vervolgens door naar Viet View. Zij verkopen lekkere en gezonde Vietnamese street food. We namen de mini groenteloempia’s en verse springrolls. Ook dit smaakte weer heel goed, zeker de springrolls!

Springrolls

De temaki sushi rolls van Meneer Temaki had ik al eens eerder op tijdens het Culy festival in april. Echt een aanrader! Maar deze keer hebben we bij Meneer Temaki alleen de Edamame (sojabonen) met zeezout op. Een lekkere en gezonde snack.

Bij de Greenbrothers hebben we nachos met groentesalsa en zure room gehaald. Alleen al omdat het er zo lekker uitzag wilden we dit eten. En ja, het smaakte zoals het eruit zag!

Daarna zaten we toch echt wel vol. Helaas, want er was nog genoeg dat ik wilde proberen. Maar nu heb ik wel een goede reden om snel weer een bezoek te brengen aan de Foodhallen. En dat zal ik ook zeker doen!

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag: van 11:00 tot 23:30 uur
Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 01:00 uur

Adres:
Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
Amsterdam

Living the food life

 

admin

One Comment

  1. Klinkt heel erg leuk Michelle! Wij gaan over twee met onze vriendinnengroep richting Amsterdam. Wat mij betreft stoppen we dan ook even bij de Foodhallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *