Eetdagboek week 22

Ik vind het altijd leuk om eetdagboeken van anderen te lezen om inspiratie op te doen. Want wat eet een food blogger nou zoal? Dus ik dacht, laat ik zelf ook eens een eetdagboek bij houden. Ook leuk om aan het einde van de week te zien of je goed bezig bent geweest (of niet..). Mijn conclusie was dat ik best wel goed bezig ben geweest doordeweeks en in het weekend iets minder.. 🙂 Hierbij mijn eetdagboek van week 22.

Maandag:
Als ontbijt neem ik een groene smoothie met babyspinazie, 2 uitgeperste sinaasappels, een halve avocado, komkommer, 1 appel, frozen mango, water en lijnzaad. De smoothie neem ik mee in de auto en drink ik onderweg naar mijn werk op.

Groene smoothie

Op m’n werk neem een kop rooibos thee. Rond 11.000 uur neem ik wat rauwe, gemengde noten.

Als lunch eet ik 2 rijstwafels met geitenkaas, avocado, komkommer en tuinkers.

Rond 16.00 uur krijg ik weer trek. Ik neem wat komkommer met hummus en later nog een handje blauwe bessen.

Als ik thuis kom heeft m’n vriend al gekookt! Echt heerlijk om aan te kunnen schuiven als je thuis komt uit je werk. Hij heeft gegrilde kipfilet, gestoomde broccoli en bloemkool en gepofte zoete aardappel gemaakt.

’s Avonds bak ik havermout koekjes en natuurlijk neem ik er meteen één. Daarbij neem ik een kop groene thee. Later drink ik nog een glas spa rood met citroen.

Havermoutkoekjes

Verspreid over de dag drink ik 2,5 liter water.

Dinsdag:
M’n ontbijt bestaat weer uit een groene smoothie. Deze keer met babyspinazie, halve avocado, komkommer, 1 banaan, 1 appel, frozen mango, chia zaad en water.

Op m’n werk neem ik rond 11.00 uur een kop groene thee met een havermout koek.

Als lunch eet ik weer 2 rijstwafels met geitenkaas, avocado, tomaat en tuinkers.

Rond 16.00 uur eet ik oranje paprika en rauwe, gemengde noten.

’s Avonds maken we boekweitpannenkoeken met tonijnsalade. Super lekker!

Boekweitpannenkoek met tonijn

Rond 20.00 uur neem ik een kop groene thee met een havermoutkoek.

Verspreid over de dag drink ik weer 2,5 liter water.

Woensdag:
Ik ontbijt weer met een smoothie. Deze keer met havermout, banaan, amandelmelk, kaneel, dadel en frozen mango.

Havermout smoothie

Op m’n werk neem ik een kop rooibos thee. later neem ik nog een kop thee met een havermout koek en een rijstwafel.

Ik lunch met geitenyoghurt met gepofte quinoa, rozijnen, cranberries, pecannoten, blauwe bessen en kaneel.

‘s middags neem ik een rijstwafel, oranje paprika en rauwe gemengde noten.

Uit het werk heb ik haast omdat ik op tijd wil gaan sporten. We maken daarom een snelle spelt couscous salade met feta, abrikoos, amandelen, rucola en lente-ui.

Spelt couscous salade

Na het sporten heb ik trek in iets lekkers. Ik heb zelf maïs gepoft in kokosolie en heb vervolgens een grote bak met popcorn. Voor de smaak heb ik er Himalaya zout overheen gedaan.

Verspreid over de dag drink ik weer 2,5 liter water.

Donderdag:
Wederom start ik de dag met een smoothie. In de smoothie heb ik bladspinazie, 3 geperste sinaasappels, frozen mango, komkommer en een appel gedaan.

Rond 11.00 uur drink ik een kop rooibos thee op m’n werk en ik eet een gekookt ei en rauwe, gemengde noten.

Als lunch neem ik spelt couscous salade van woensdag. Ik maak vaak wat extra, zodat ik het als lunch mee kan nemen de volgende dag.

’s Middags neem ik een hand blauwe bessen en later nog wat komkommer.

Ik eet bij m’n ouders. Mijn moeder kan heel lekker koken en doet altijd heel erg haar best als we op donderdag komen eten. We beginnen met een Chinese tomaten en groentesoep. Vervolgens kipfilet met spek, champignons en kaas uit de oven, sperziebonen, doperwten en gekookte aardappels.

Als toetje heeft ze een heerlijke Limoncello taart. Deze kan ik natuurlijk niet weerstaan.

’s Avonds neem ik een glas spa rood en rooster ik wat gemengde noten.

Verspreid over de dag drink ik 3 liter water.

Vrijdag:
Ik ontbijt vandaag niet met een smoothie, maar ik neem een schaaltje geitenyoghurt met een uitgeperste sinaasappel en cranberry’s.

Één van onze stagiaires is vandaag voor het laatst, dus we krijgen taart! Heerlijke slagroomtaart, waar ik een klein stukje van neem. 🙂
Later neem ik nog een handje pecannoten.

Op vrijdag lunchen we altijd buiten de deur. Bij de broodjeszaak bestel ik een verse jus d’orange en een bruine pistolet met gerookte zalm, komkommer, sla en roomkaas.

In de middag neem ik een handje cherry tomaatjes.

En dan is het weekend!! Ik heb met een vriendin afgesproken en we bestellen sushi. Mijn favoriete eten!
We nemen er een glas witte wijn bij.

Daarna gaan we naar de verjaardag van een vriendin. Hier drink ik een paar biertjes en eet ik chips..

Verspreid over de dag drink ik  2,5 liter water.

Zaterdag:
Op zaterdag kan ik lekker op het balkon ontbijten, want het is warm weer. Dit doe ik met een omelet met tomaat en bieslook, verse jus d’orange en een kop thee.

M’n vriend en ik gaan begin van de middag naar een terras en daar zitten we heerlijk in de zon.

Als lunch bestel ik een geroosterde paprikasoep  en een panini met brie, komkommer en mango chutney. Ik drink er een koffie verkeerd bij en daarna nog een spa rood met citroen.

Paprika soep

Later op de middag (inmiddels zitten we bij een ander terras) bestellen we breekbrood met kruidenboter en een bittergarnituur.  We drinken witbier, wat ik altijd een heerlijk zomers drankje vind.

Het is gezellig en er schuiven steeds meer vrienden aan op het terras. Als de zon dan uiteindelijk echt weg is, gaan we naar een tapas restaurant. Hier eten we heerlijke tapas en ik neem nog een witbiertje.

Verspreid over de dag heb ik 1 liter water gedronken.

Zondag:
Ik ontbijt met verse jus d’orange, groene thee en een bruine pistolet met geitenkaas, bieslook, tomaat en pijnboompitten uit de oven.

Het is nog steeds zomers weer, dus we nemen het er van. We gaan naar het strand en zitten weer lekker bij een terras.  We lunchen hier met tomatensoep en flamkuchen met crème fraiche en groenten.

Ik drink er een verse munt thee met honing bij. Later neem ik nog een glas spa rood met citroen.

’s Avonds maak ik courgetti (spaghetti van courgette) met rivierkreeftjes, tomaat, pijnboompitten, lente ui en pesto.

Courgetti

Na het eten lopen we naar de ijssalon en bestel ik een hoorntje met een bolletje chocolade en een bolletje yoghurt ijs.

Verspreid over de dag drink ik 1 liter water.

Living the food life

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *