Couscous salade

Spelt couscous salade

Deze salade maak ik vaak als ik haast heb. Het is namelijk een voedzame en vullende salade, die zo klaar is! Meestal maak ik ook nog iets extra, zodat ik het de volgende dag als lunch mee kan nemen naar mijn werk.  Ik heb voor deze salade biologische spelt couscous gebruikt. Eigenlijk net zo lekker als ‘gewone’ couscous, maar toch iets gezonder. Spelt couscous kun je tegenwoordig gewoon bij de  Albert Heijn kopen. Hieronder het recept.

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 300 gram spelt couscous
  • 200 gram feta (echte Griekse feta is gemaakt van schapen- of geitenmelk)
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 4 lente uien
  • 100 gram rucola
  • 150 gram amandelen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Breng ongeveer 850 ml water aan de kook en doe er een scheut olijfolie bij. Doe vervolgens de couscous erbij en roer het goed door. Laat het 5 minuten afgedekt staan. Maak daarna de couscous los met een vork en schep de couscous in een saladekom.

Snij ondertussen de gedroogde abrikozen, lente ui en feta in stukjes en voeg deze toe aan de couscous. Rooster de amandelen even tot ze lichtbruin worden en voeg ook deze toe aan de salade. Doe als laatste de rucola erbij en meng alles door elkaar. Je kunt de couscous salade nog wat op smaak brengen met peper en zout.

Living the food life

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *