Courgetti met rivierkreeftjes

Courgetti

Courgetti, de naam zegt het al een beetje, is spaghetti van courgette. Het is eigenlijk de gezonde variant van spaghetti. Het is al een tijdje heel populair en ik eet het ook heel graag. Vooral omdat het niet zo zwaar en vullend is als spaghetti. Ik heb al verschillende recepten met courgetti gemaakt, maar dit recept is wel één van mijn favorieten. Het is lekker licht en heel snel klaar, ook niet onbelangrijk!

Het lijkt misschien een heel gedoe om de courgetti te maken, maar met de Spirelli ben je zo klaar. Ik heb de Spirelli een keer cadeau gekregen en ik gebruik ‘m vaak. Het is ook heel makkelijk voor bijvoorbeeld wortel en komkommer in een salade. Ziet er ook meteen leuker uit, het oog wil natuurlijk ook wat!
Hieronder het recept voor de courgetti met rivierkreeftjes;

Ingrediënten voor 2 personen;
* 2 courgettes
* 2 sjalotjes
* 1/2 bakje cherrytomaatjes
* 100 gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes
* 3 el pijnboompitten
* 1/4 citroen
* 2 el groene pesto
* Peper en zout
* Olijfolie

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Snij ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en snipper de sjalotjes grof. Gebruik de Spirelli of een andere juliennerasp om slierten van de courgette te maken. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotjes aan. Doe vervolgens de courgetti erbij en roer regelmatig door. Na ongeveer 2 minuten kunnen de tomaatjes en de pesto erbij, roer het weer goed door. Voeg de rivierkreeftjes toe en verwarm deze even mee. Knijp vervolgens de citroen uit en voeg de pijnboompitten toe. Als laatste nog even op smaak brengen met peper en zout. Hoe lang je de courgetti moet bakken is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Ik vind het wel lekker als de courgetti nog een bite heeft, daarom bak ik het in totaal niet langer dan 4 à 5 minuten.

Living the food life

admin

2 Comments

  1. Wat een leuk en lekker recept! Vooral fijn dat het gezond en makkelijk te maken is. Ik ga het vanavond maken. Nu al zin in. Ik heb laatst ook al je pizza op wraps gemaakt! Heel lekker ook. Ga zo door, want ik vind het een hele leuke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *