Cloud bread

Cloud Bread

Hebben jullie ook lekker en vooral veel gegeten met de Pasen? Ik heb geprobeerd om naast alle lekkere, ongezonde dingen ook wat verantwoorde dingen te maken. 🙂 Afgelopen zondag maakte ik cloud bread voor bij de Paasbrunch. Ik zag het op Pinterest en Instagram al regelmatig voorbij komen en was erg nieuwsgierig geworden naar dit brood.

Het wordt cloud bread genoemd omdat het heel erg luchtig is en de broodjes ook eigenlijk wel een beetje op wolkjes lijken. Het is verder niet echt vergelijkbaar met brood vind ik, maar goed je moet er een naam aan geven toch? 🙂

Het is in ieder geval een gezond alternatief voor brood. Het bevat namelijk bijna geen calorieën, het is gluten- en suikervrij en het bevat veel eiwit. Je hebt eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig voor dit cloud bread en het is ook nog heel makkelijk om te maken.

Cloud bread is lekker om zo te eten maar je kunt het ook beleggen met zoet of hartig beleg. Ik had er hüttenkäse, gerookte zalm en lente ui op gedaan (aanrader!). Hieronder het recept.

Ingrediënten (voor ongeveer 14 stuks)
3 eieren
3 el hüttenkäse
¼ tl bakpoeder
1 el honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren en bewaar het eigeel en eiwit in aparte kommen.
Voeg het bakpoeder toe aan het eiwit en klop het vervolgens op met een keukenmachine tot het eiwit stijf is.
Voeg de hüttenkäse en honing toe aan het eigeel en klop ook dit op. Dit kun je eventueel met een garde doen.
Daarna kun je het eigeel toevoegen aan het opgeklopte eiwit. Spatel dit er langzaam door heen, zodat het beslag luchtig blijft.
Maak vervolgens van het beslag kleine bolletjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de broodjes blijft omdat ze nog uitzetten in de oven.
Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *