Boekweit pannenkoeken met tonijn

Boekweitpannenkoek met tonijn

Pannenkoeken vind ik super lekker, zeker met stroop en poedersuiker 🙂 , maar echt gezond zijn ze niet. De pannenkoekenmix uit de supermarkt zit namelijk vol met bloem en snelle suikers.
Ik at daarom maar heel af en toe pannenkoeken.

Tot ik ontdekte dat je ook op een gezonde manier pannenkoeken kunt eten, namelijk met boekweitmeel. Boekweitmeel is glutenvrij, eiwitrijk en bevat veel magnesium, fosfor, ijzer en vitamine B. Het is daarom een gezond alternatief voor tarwemeel.

Ook de stroop en poedersuiker laat ik tegenwoordig staan. In plaats daarvan maak ik liever hartige pannenkoeken. Je kunt hier veel mee variëren, maar vandaag heb ik een lekkere tonijnsalade gemaakt.  Hieronder het recept voor ongeveer 6 boekweitpannenkoeken;

 Ingrediënten pannenkoeken:
450 ml amandelmelk
150 gram boekweitmeel
2 eieren
Zout
Tijm

Ingrediënten tonijnsalade:
2 blikjes tonijn
2 augurken
1 avocado
1 tomaat
½  rode ui of bosui
½ komkommer
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:
Doe de amandelmelk, boekweitmeel, eieren, snuf zout en tijm in een beslagkom en mix deze door elkaar met een garde. Doe dit net zo lang tot er een glad beslag ontstaat. Verhit olie (ik heb kokosolie gebruikt) in een koekenpan en bak vervolgens de pannenkoeken tot ze mooi goudbruin zijn. Bewaar de pannenkoeken tijdens het bakken tussen twee borden, zodat ze lekker warm blijven.

Ondertussen kun je de tonijnsalade maken. Laat de blikjes tonijn uitlekken en doe deze in een bakje. Snij de augurken, komkommer, tomaat, rode ui en avocado in stukjes en voeg deze toe aan de tonijn. Doe er nog wat olijfolie, peper en zout bij en meng alles door elkaar.

Doe vervolgens de tonijnsalade op de boekweit pannenkoeken en je gerecht is klaar.
Eet smakelijk!

Living the food life

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *