Balinese Farm Cooking School

Balinese Farm Cooking School
Vorige week heb ik al een blog geplaatst met de leukste hotspots in Bali. Maar we hebben niet alleen heerlijk gegeten in restaurants, we hebben ook zelf Balinees gekookt. We hebben namelijk een Balinese kookworkshop bij de Balinese Farm Cooking School gevolgd in de omgeving van Ubud. En deze workshop vond ik zo leuk, dat ik het graag met jullie wil delen.

In Bali worden heel veel kookworkshops aangeboden, maar als je houdt van gezond, puur en biologisch eten is deze kookworkshop een echte aanrader! In ons hotel in Ubud zagen we een folder liggen van de Balinese Farm Cooking School en we waren hier meteen erg enthousiast over. Op de folder zagen we foto’s van de school omgeven door prachtige natuur. Dus we hadden ons direct aangemeld voor de volgende dag.

De volgende ochtend om 8.00 uur werden we opgehaald bij ons hotel. Vervolgens haalden we nog vier personen op die zich hadden ingeschreven voor de kookworkshop. Met de groep gingen we naar een traditionele Balinese markt, een markt waar normaal gesproken alleen locals komen. De markt bestond uit allemaal kleine kraampjes met groenten, fruit, kruiden, offers, vlees en vis. We hebben wat fruit en kruiden geproefd en rondgekeken op de markt.

Balinese markt

We hebben hier verder geen producten gekocht omdat wij westerlingen ziek kunnen worden van bijvoorbeeld de kip en vis. Deze lagen namelijk ongekoeld (en het was zeker 30 graden) op een tafel. En ik kan je vertellen dat Rob Geus niet vrolijk van die tafel zou worden! Maar het was wel leuk om te zien hoe een traditionele Balinese markt er uit ziet.

Balinese markt

Vervolgens reden we door naar de kookschool, ongeveer 17 km van Ubud. De rit was al erg mooi en ging langs de indrukwekkende Tegalalang  rijstterrassen. Uiteindelijk kwamen we bij de kookschool aan ergens in the middle of nowhere! De kookschool bestond uit een (buiten) kookgedeelte en een groot stuk land waar zij zelf biologische groenten en fruit verbouwen.

Balinese Farm Cooking School

We werden ontvangen met verse gember-citroengras thee en een bananenpannenkoekje. Vervolgens kregen we een rondleiding over het land met exotische groenten en fruit en hebben we hier ook zelf de ingrediënten voor de kookworkshop geplukt.

Balinese Farm Cooking School

Per tweetal hadden we een eigen kookgedeelte. We hebben in drie rondes gekookt. De eerste ronde hebben we twee gerechten gemaakt, de tweede ronde hebben we drie gerechten gemaakt en als laatste nog een dessert. Tussen de rondes door was er natuurlijk tijd om alles op te eten.

Balinese Farm Cooking School

Onderstaande Balinese gerechten hebben we gemaakt:

Ronde 1:
Sayur Urab (gemengde groenten):

Sayur Urab

Sweet sour tempeh:

Sweet sour tempeh

Ronde 2:
Tonijn met Sambal Matah:

Tuna

Bali Saté Lilit:

Bali sate

Bali sate

Opor Ayam (kip curry)

Ronde 3:
Buburr injin (zwarte rijst pudding)

Eigenlijk waren alle gerechten echt super lekker, maar de Sweet sour tempeh en Bali saté lilit waren wel mijn favorieten. Na afloop kregen we ons kookschort en receptenboekje mee, zodat we het thuis ook nog eens konden maken. We hadden ons voorgenomen om dit meteen te gaan doen als we weer thuis waren. Maar helaas hebben we hier nog niet echt tijd voor gehad. Maar zodra ik één van deze gerechten thuis heb gemaakt, zal ik het recept delen op m’n blog. Wij vonden deze kookworkshop echt een super leuke ervaring en als je van plan bent om naar Bali te gaan en een kookworkshop te volgen kan ik deze zeker aanraden!

Balinese Farm Cooking School

http://balifarmcooking.com/

Living the food life

admin

2 Comments

 1. Goedemorgen ,

  Ik heb een vraag, mijn vriendin is net terug uit Bali en heeft voor mij lemen gras tea meegebracht in de vorm van poeder, het ziet er een beetje oranje achting uit op de verpakking staat niet hoe je ze moet bereiden enz, weet jij dat misschien? Ik heb heel voorzichtig geproefd en had het gevoel dat er veel suiker in zit!! Ik heb een tl door mijn smoothie gedaan.
  Ik hoop dat je me kunt antwoorden.

  Lieve groet, Trudy

  • Hallo Trudy,
   Excuses voor de late reactie. Bedoel je Lemongrass tea? Het zou kunnen dat er suiker aan toegevoegd is, want van nature is dit niet echt zoet. Ik had zelf ook zoiets gekocht in Bali. In het winkeltje waar ik het had gekocht kon je kiezen uit met of zonder suiker. Ik had zonder suiker gekozen, maar het was alsnog heel zoet. Dus ik betwijfelde of er niet alsnog iets van suiker aan toe is toegevoegd. Staan er geen ingrediënten op de verpakking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *