Aloë vera gezichtsmasker

Vandaag  heb ik zelf een gezichtsmasker gemaakt met alleen natuurlijke producten. Vaak worden er aan gezichtsmaskers die je in de winkel koopt allerlei onnodige ingrediënten toegevoegd waardoor het bijvoorbeeld lekker gaat ruiken. Maar al deze onnodige ingrediënten doen eigenlijk niets voor je huid. En omdat ik graag wil weten wat ik op m’n gezicht smeer, heb ik zelf een masker gemaakt met witte klei en Aloë vera.

2 jaar geleden was ik met mijn vriend op vakantie in Lanzarote. We zijn daar bij een Aloë vera plantage geweest. Er zat ook een klein museum bij de plantage waar we uitleg kregen over de plant en de werking van de plant.
Aloë vera is een vetplant die hoort bij de familie van lelieachtigen. De gel die uit de bladeren van de plant komt bevat veel werkzame bestanddelen. Deze worden vaak gebruikt in schoonheidsproducten. De gel is namelijk verzachtend en vochtinbrengend. Daarnaast bevordert de Aloë vera gel de genezing van huidbeschadigingen, puistjes en (brand)wondjes.
Sinds mijn vakantie in Lanzarote gebruik ik regelmatig producten met Aloë vera en sinds kort heb ik zelf een Aloë vera plant zodat ik de gel puur kan gebruiken.

Aloe vera plant om te gebruiken voor gezichtsmasker

Voor het masker dat ik vandaag heb gemaakt, heb ik ook gebruik gemaakt van witte kleipoeder.
Witte klei heeft een neutrale PH waarde en is zeer mild, het is één van de zachtste kleisoorten. Daarom is deze klei het meest geschikt voor de gevoelige en droge huid. De klei reinigt de huid en heeft een zuiverend en genezend effect. Omdat ik zelf een gevoelige huid heb die snel rood en geïrriteerd is, heb ik gebruik gemaakt van witte kleipoeder. Maar voor andere huidtypen zijn er weer andere soorten klei zoals gele, groene of rode klei.

Wat heb je nodig voor het masker?

  • Een blad van de Aloë vera plant (de plant kun je kopen bij een tuincentrum)
  • Witte kleipoeder (heb ik bij De Tuinen gekocht)

Witte kleipoeder van Argiletz voor gezichtsmasker

Hoe maak je het masker?

Snij één blad af van de Aloë vera plant en snij het blad doormidden. Haal de gel uit het blad en doe dit in een bakje. Doe er vervolgens 3 eetlepels kokend water bij en meng het door elkaar. Schep er daarna 3 eetlepels witte kleipoeder bij en meng het weer door elkaar. Het masker mag best een beetje dik zijn, als het niet dik genoeg is kun je er extra kleipoeder bij doen.

Gezichtsmasker van witte klei en Aloë vera
Het masker is klaar, dus je kunt het aanbrengen op je gezicht. Breng een dikke laag aan en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Vermijd hierbij de huid rond je mond en ogen.  Het masker zal hard worden. Was vervolgens je gezicht met lauwwarm water. Eventueel kun je daarna gezichtscrème opdoen. Als het goed is heb je nu een stralende en zijdezachte huid! 🙂

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *