3x gezonde smoothie recepten

Bijna elke ochtend ontbijt ik met een smoothie. Omdat ik hier graag in afwissel, heb ik inmiddels al heel wat verschillende recepten. Ik doe er eigenlijk altijd fruit, maar ook groenten in om het extra gezond te maken. Hieronder mijn drie favoriete smoothie recepten.

Smoothie met spinazie
Smoothie met spinazie
Handje (baby)spinazie
Stuk komkommer
Halve avocado
1 groene appel
1 part limoen
1 klein kopje water
1 eetlepel lijnzaad of chiazaad

Smoothie met wortel
Smoothie met wortel
2 geschilde wortels (in kleine stukjes)
1 banaan
Handje (frozen) mango
2 uitgeperste sinaasappels
1 eetlepel lijnzaad of chiazaad

Smoothie met bietjes
Smoothie met bietjes
Halve gekookte biet
1 banaan
Handje (frozen) frambozen
2 uitgeperste sinaasappels
1 eetlepel gojibessen

Om de spinazie, wortel en bietjes goed te kunnen vermalen is het belangrijk om een goede blender te hebben. Als je een blender gaat kopen, let dan op de hoeveelheid watt. Een goede blender heeft minimaal 600 watt. Zelf gebruik ik de Nutribullet en ik ben hier heel tevreden over. Succes met maken van deze lekkere en gezonde smoothie recepten!

Living the food life

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *